Alvarsstjärna – v.46 2022

19 november

På södra Öland dominerar Alvaret. Det är självklart att besöka denna unika plats, där naturens orörda skönhet är ett lyckat samspel mellan människa och natur sedan medeltiden. Nu har du möjligheten att följa med på en guidad tur utanför stigarna rakt över det till synes oändliga alvaret.

Lördagen den 19:e november ges möjlighet att springa med guide i två till tre timmar (17 km fågelvägen) i obanad och utmanande terräng. Tempot blir lågt, dels för att terrängen kräver ett lägre tempo och dels för att löpningen ska passa alla deltagare. Under löpningen blir det frekventa stopp för att kunna uppleva naturfenomen, växt- och djurliv.

Här är ett klipp från turen under vinterhalvåret…

Detta är en äventyrslöpning, vilket brukar betyda att vi tipsar om extra strumpor eller att använda ullstrumpor eller Sealskinz

Mer information skickas ut till deltagarna direkt efter bokning, samt ytterligare ett mail några dagar innan turen.

  • Samling: Rastplatsen vid Möckelmossen (56.52801, 16.52036)
  • Tid: Löpturen startar 10:00
  • Kostnad: 150 kr som betalas när du bokar
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen.
Boka din plats

Alvarsstjärna - v.46 2022

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 3 dagar innan genomförande av tjänsten. Väljer du betalningsalternativet Epassi genomför du betalningen på plats.