Bödakusten – v.12 2021

27 mars

“Tallarne tjänliga till timber upplyftade sina grenar åt himmelen.” skrev Linné när han gjorde sin öländska resa 1741.

Turen börjar i Böda backar, där det finns höga sanddyner och flygsandfält bevuxna med tallskog. Skogen är gammal och grov med öppna gläntor och mindre täta partier. Sen väljer vi antigen Västra eller Östra Bödakusten, beroende på väderförutsättningar och till viss del önskemål från deltagarna 😉  I väster finns mäktiga sanddyner, frodiga ädellövskogar och florarika ängar, medan i öster är det ett paradis för insekter och fåglar. Här finns grus- och sandområden samt tallskogar som är minst 150 år gamla.

Söndagen den 27:e mars ges möjlighet att springa trail med guide i tre till fyra timmar (mellan 21 och 23 km). Tempot blir lågt, dels för att terrängen kräver ett lägre tempo och dels för att löpningen ska passa alla deltagare. Under löpningen blir det frekventa stopp för att kunna uppleva naturfenomen, växt- och djurliv.

Här är ett klipp från västra Bödakusten…

Mer information skickas ut till deltagarna direkt efter bokning, samt ytterligare ett mail några dagar innan turen.

  • Samling: Böda Sand (57.274966, 17.04723)
  • Tid: Löpturen startar 10:00
  • Kostnad: 150 kr som betalas när du bokar
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen.
Boka din plats

Bödakusten

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 10 dagar efter bokningen samt senast 7 dagar innan genomförande av tjänsten.