Hinderbana på östra sidan – v.28 2024

10 juli

Välkomna till östra sidan av Öland för att utforska nya marker till fots. Denna guidade löpning tar dig från Runsten till Kapelluddens fyr genom att följa strandkanten (så långt det går). Härliga gräsvidder, löpning på stranden, hopp över 117 murar väntar på oss under denna tur. Närkontakt med kor, tjurar, sälar och sjöfåglar kan inte lovas, men sannolikheten är stor.

Strömmen är ett av Ölands större vattendrag. Det rinner ut i havet på Ölands östsida mellan Gärdslösa och Långlöt. Avrinningsområdet, som är ca 50 km2 stort, sträcker sig upp till 136:an mellan Rälla och Strandtorp på landborgskanten. Naturtyper som finns här är torräng, friskäng, fuktäng, havsstrandäng samt grunda sand- och lerbottnar.

Turen är cirka 21 km och kommer ta mellan tre och fyra timmar, så tempot blir lågt och utrymme för pauser ges kontinuerligt. Så onsdagen 10 juli ses vi på östra Öland för att ta oss an en fantastisk öländsk blandning av sjömarker och stenmurar.

För den nyfikne finns här ett litet filmklipp från sträckningen!

  • Samling: Kapelluddens fyr (56.82026, 16.83855)
  • Tid: Samling 09.00 för samåkning till starten
  • Kostnad: 200 kr som betalas när du bokar
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen.
Boka din plats

Hinderbana på östra sidan – v.28 2024

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 3 dagar innan genomförande av tjänsten. Du kan även välja betalningsalternativet Epassi som även detta ska betalas senast 3 dagar innan löpturen.