Ljusgrönt på Söderåsen – v.16 2021

24 april

OBS! Denna löptur går i Skåne, på Söderåsen, den vackra och den vilda. Den är gammal, åsen. 150 miljoner år för att vara mer exakt. Det är kanske inte så underligt att det känns som ett äventyr att besöka den, lite trolskt. Här finner du riktig vildmark med urgammal skog, höga branter och hemlighetsfulla, mörka vatten. Från Röstångas bokskogar tar vi oss till ravinen i Skäralid, där turen går upp och ner för rasbranterna, vilket medför löpning blandad med gång och lätt klättring. När vårt äventyrliga sinne mättats tar vi oss tillbaka till Röstånga.

Lördagen den 24:e april ges möjlighet att springa trail med guide i cirka 4 timmar (ca: 25 km) i Söderåsens nationalpark. Tempot blir lågt, dels för att terrängen kräver ett lägre tempo och dels för att löpningen ska passa alla deltagare. Under löpningen blir det frekventa stopp för att kunna hämta andan, fylla på vätska och energi samt uppleva sevärdheter.

För den nyfikne är här ett klipp från delar av turen…

Mer information skickas ut till deltagarna direkt efter bokning, samt ytterligare ett mail några dagar innan turen.

  • Samling: Röstånga gästgivargård (56.002773, 13.289077)
  • Tid: Löpturen startar 10:00
  • Kostnad: 150 kr som betalas vid bokningen
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen.
Boka din plats

Ljusgrönt på Söderåsen

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 10 dagar efter bokningen samt senast 7 dagar innan genomförande av tjänsten.