Norra Öland – v.19 2024

9–11 maj

Under tre löpdagar i maj upplever vi norra Ölands varierande natur. Vi springer genom betesmarker, naturreservat, alvar, stenkust, tallskog och sandskog.

Första dagens löptur startar i Källa och omfattar drygt 23 km med besök på stranden både på östra och västra sidan. Det blir omväxlande miljöer med mängder av stopp för natur och kulturupplevelser. Skovalet blir en utmaning eftersom man får räkna med sandstrand, mjuk betesmark, grusväg, asfaltsväg och obanat alvar.

Andra dagen startar i hamnen i Sandvik. Denna tur på cirka 30 km tar oss norrut längs stenkusten innan vi springer rakt över till östra sidans sjömarker och följer kusten söderut. Det blir grusväg, stig, obanat, asfaltsväg, så behåll första dagens skoval.

Dag 3 startar i Byrum och tar oss norrut genom djupa tallskogar och långa sandstränder. Turen är cirka 15 km och går till större delen på stor stig och mjuk underlag. Möjlighet finns dock att springa helt fritt i vidsträckt tallskog med blåbärsris.

Det blir löpning i cirka tre till fyra timmar dag 1, cirka fem timmar dag 2 och två till tre timmar dag 3. Tempot är lågt, dels för att terrängen kräver ett lägre tempo och dels för att löpningen ska passa alla deltagare. Under löpningen blir det frekventa stopp för att kunna uppleva naturfenomen, växt- och djurliv och historia.

  • Samling: Läs under respektive dag
  • Tid: Läs under respektive dag
  • Kostnad: 500 kr som betalas när du bokar
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turerna.
Boka löppaket

Norra Öland – v.26 2021

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 3 dagar innan genomförande av tjänsten. Du kan även välja betalningsalternativet Epassi som även detta ska betalas senast 3 dagar innan löpturen.