Öländska pärlor – v.19 2021

13–16 maj

Välkomna att möta våren på Öland! Unik natur, fantastiska vyer och upplevelselöpning!

Kom och spring på solen och vindarnas ö – Öland, med unik natur, vindpinade stränder, lummiga lövskogar och stäppliknande vyer! Alla turer anpassas efter deltagarna i största möjliga mån och eventet består av upplevelselöpning, vilket betyder att upplevelserna är i fokus, dvs inte träningsfokuset. Vi kommer springa och uppleva både södra, mittersta och norra Öland, vilket betyder stor variation på upplevelserna.

 

— På grund av rådande omständigheter har eventet omformats att enbart innefatta löpturerna, dvs inget boende eller gemensamma transporter ingår —

 

   

Rällaskogen

Tallskogsområdet mellan Ekerum och Rälla är ett populärt friluftsområde med underbara vandringscykel- och joggingspår. Skogsområdet ligger längs den västra landborgen och har en höjdskillnad på, för Öland, hisnande 25 meter.

Norra Öland

Utbudet på norra ön är stort och omväxlande, här finns nästan helt vegetationslösa klapperstens-strandvallar där blåeld blommar under sommaren samt kalkrika ängstallskogar med en mångfald av orkidéer, karga sandhedar med stormvridna tallar och bördiga lövlundar. Även sjömarker och alvarsmark finns på norra delen av ön, om än ej så vidsträckta som på södra delen.

Södra Öland

På grund av de speciella förutsättningarna som finns på södra ön, går bara en del av marken att odla. Stora alvaret och sjömarkerna vid Östersjön har inte kunnat odlas utan har främst fungerat som betesmark. Mycket som kan upplevas som naturens orörda skönhet är i själva verket ett lyckats samspel mellan människa och natur. Södra Öland är med på Unescos världsarvslista som en av världens mest unika platser!

Mittlandsskogen

Det är ett av Europas största sammanhängande lövskogsområde som erbjuder en mängd fina vandringsleder och mycket höga naturvärden. Ädellövskogen utgör nästan hälften av Mittlandet och består i huvudsak av hasselrik ekskog, avenbokskog samt ask och alm. Här finns tusentals lämningar från järnålderns bönder, husgrunder som bildar hela gårdar och löst grupperade byar, kilometerlånga hägnadssystem, fägator, brunnar och gravar.

   

Mer information

I löpeventet ingår inget boende eller inga transporter, utan enbart själva löpturen. Du kan välja att delta i samtliga fyra turer eller enbart enstaka.

För Running Venue är gemenskap viktigt och att turerna körs gemensamt, så vi kan uppleva pärlorna tillsammans.

Vi kommer att ha flera ledare på plats men det är viktigt att du kan jogga/springa cirka 20 km i sträck inför lägret för att tillgodose dig upplägget fullt ut. Vi planerar att ta oss cirka 6 km per timme, inkluderat pauser och stopp för foto och sevärdheter.

Programpunkter

Öländska pärlor bjuder på ett fullspäckat program med många olika upplevelser. Heldagsturer på både norra och södra ön, löpning i strandkanten, genom trolsk skog samt mitt i ”ödemarken”. Inspirationsfilmer finns här

Under både fredagen och lördagen kommer vi att göra heldagsturer, vilket medför att vätska, energi och eventuellt annat material behöver bäras med i ryggsäck/löparväst.

Detaljerat program skickas till anmälda deltagare ett par veckor innan eventet. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.

Preliminärt program

Torsdag

 • 16.00 Löptur i Rällaskogen
 • 18.00 Målgång

Fredag

 • 09.00 Upplevelselöpning – Norra Öland
 • 15.00 Målgång

Lördag

 • 09.00 Upplevelselöpning – Södra Öland
 • 16.00 Målgång

Söndag

 • 09.00 Löptur i Mittlandsskogen
 • 11.00 Målgång

Running Venue reserverar sig för ändringar i programmet.

 Frågor & svar

Vid bokning skickas allmän information ut där en preliminär utrustningslista ingår. Guiderna för eventet kommer att anges senare. Hittar du inte svar på din fråga här på sidan, vänligen skicka ett mail till info@runningvenue.se

 

Pris

Löpeventet kostar 500 kr för 4 dagars löpturer på fantastiska Öland. I priset ingår…

 • Guidning och support från erfarna löpare med stor lokal kännedom och kunskap om vad ön har att erbjuda.
 • Otaliga upplevelser.
 • Lättare “lunch” på lördagens dagstur.
 • Sol och Vind 😉

Vill du endast delta i enstaka löpturer är priset 150 kr per tur. Du bokar enstaka löpturer på denna sida.

Bokningsvillkor

Boka din plats

Öländska pärlor – v.19 2021

Deltagande betalas senast 10 dagar efter bokning via Swish eller Faktura. Bokning av eventet är bindande. Vid utebliven betalning blir kunden återbetalningsskyldig. Läs mer under våra bokningsvillkor.