Öländska pärlor – v.19 2021

13–16 maj

Välkomna att möta våren på Öland! Unik natur, fantastiska vyer och upplevelselöpning!

Följ med till solen och vindarnas ö – Öland, med unik natur, vindpinade stränder, lummiga lövskogar och stäppliknande vyer! Bo med oss på Ekerum Resort, en modern anläggning för aktivt liv, bättre blir det inte!

Alla turer anpassas efter deltagarna i största möjliga mån och eventet består av upplevelselöpning, vilket betyder att upplevelserna är i fokus, dvs inte träningsfokuset. Vi kommer springa och uppleva både södra, mittersta och norra Öland, vilket betyder stor variation på upplevelserna.

Rällaskogen

Tallskogsområdet mellan Ekerum och Rälla är ett populärt friluftsområde med underbara vandringscykel- och joggingspår. Skogsområdet ligger längs den västra landborgen och har en höjdskillnad på, för Öland, hisnande 25 meter.

 

Norra Öland

Utbudet på norra ön är stort och omväxlande, här finns nästan helt vegetationslösa klapperstens-strandvallar där blåeld blommar under sommaren samt kalkrika ängstallskogar med en mångfald av orkidéer, karga sandhedar med stormvridna tallar och bördiga lövlundar. Även sjömarker och alvarsmark finns på norra delen av ön, om än ej så vidsträckta som på södra delen.

Södra Öland

På grund av de speciella förutsättningarna som finns på södra ön, går bara en del av marken att odla. Stora alvaret och sjömarkerna vid Östersjön har inte kunnat odlas utan har främst fungerat som betesmark. Mycket som kan upplevas som naturens orörda skönhet är i själva verket ett lyckats samspel mellan människa och natur. Södra Öland är med på Unescos världsarvslista som en av världens mest unika platser!

 

Mittlandsskogen

Det är ett av Europas största sammanhängande lövskogsområde som erbjuder en mängd fina vandringsleder och mycket höga naturvärden. Ädellövskogen utgör nästan hälften av Mittlandet och består i huvudsak av hasselrik ekskog, avenbokskog samt ask och alm. Här finns tusentals lämningar från järnålderns bönder, husgrunder som bildar hela gårdar och löst grupperade byar, kilometerlånga hägnadssystem, fägator, brunnar och gravar.

 

Mer information

För Running Venue är gemenskap viktigt och att turerna körs gemensamt, så vi kan uppleva pärlorna tillsammans.

Vi kommer att ha flera ledare på plats men det är viktigt att du kan jogga/springa cirka 20 km i sträck inför lägret för att tillgodose dig upplägget fullt ut. Inför långhelgen får du gärna träna på att vara i rörelse en längre tid med löpning/gång om vartannat.

Running Venue skickar ut information med förslag på packningslista och preliminärt program innan eventet. Vid bokning får du även generellt villkor och tips när man ska springa på Öland.

Innan eventet kommer en FaceBook-grupp att skapas, där möjligheten till samåkning kan lyftas av deltagarna själva.

Från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn tar man sig enkelt till Kalmar med tåg. Från Stockholm avgår även flyg till Kalmar. Transfern mellan Kalmar och Ekerum Resort ingår i bokningen. Avresa torsdag eftermiddag och hemresa efter söndag lunch. Mer information om exakt upphämtning/avlämning skickas ut innan eventet.

Vi bor på en anläggning (Ekerum Resort) anpassat för olika aktiviteter. Golf, Mountainbike, Paddeltennis, Spa samt närheten till naturen. Frukost ingår, medan lunch och middag betalas enskilt av varje deltagare.

Programpunkter

Väljer ni Öländska pärlor bjuds ni på ett fullspäckat program med många olika upplevelser. Heldagsturer på både norra och södra ön, löpning i strandkanten, genom trolsk skog samt mitt i ”ödemarken”. Inspirationsfilmer finns här

Alla löpturer går att anpassa, dock är syftet med upplevelselöpning att göra det tillsammans. Viktigt är att du kan springa ca 20km i sträck innan lägret, tempot spelar ingen roll, för att kunna ta del av upplägget till fullo.

Under både fredagen och lördagen kommer vi att göra heldagsturer, vilket medför att vätska, energi och eventuellt annat material behöver bäras med i ryggsäck/löparväst.

Detaljerat program skickas till anmälda deltagare under våren. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor. Vi startar med en löptur på torsdagseftermiddagen och avslutar med lunch på söndagen.

 

Preliminärt program

Torsdag

 • Ankomst för alla från 14.00 och framåt.
 • 16.00 Löptur i Rällaskogen
 • 19.00 Middag för alla samt välkomstmöte

Fredag

 • 08.00 Frukost
 • 09.00 Upplevelselöpning – Norra Öland
 • 19.00 Middag

Lördag

 • 08.00 Frukost
 • 09.00 Upplevelselöpning – Södra Öland
 • 19.00 Middag

Söndag

 • 08.00 Frukost
 • 09.00 Löptur i Mittlandsskogen
 • 12.00 Lunch
 • 13.00 Avslutning och hemresa

Running Venue reserverar sig för ändringar i programmet.

 Frågor & svar

Vi vill att du ska få en attraktiv helhetsupplevelse där du själv inte behöver lägga någon tid eller tanke på planering. Bara att boka, packa väskan och följ med. Vid bokning skickas allmän information ut där en preliminär utrustningslista ingår. Guiderna för eventet kommer att anges senare. Hittar du inte svar på din fråga här på sidan, vänligen skicka ett mail till info@runningvenue.se

 

Pris

Löpeventet kostar 4 500 kr för 4 dagars löpning på fantastiska Öland. I priset ingår…

 • 3 nätters övernattning i fyra-personers lägenheter på en aktivitetsanläggning i världsklass (frukostbuffé är inkluderat).
 • Transport, tur och retur, till boendet från Kalmar samt all transport på ön under dagarna.
 • Guidning och support från erfarna löpare med stor lokal kännedom och kunskap om vad ön har att erbjuda.
 • Otaliga upplevelser.
 • Sol och Vind 😉

 

Bokningsvillkor

Anmälan och betalning. Deltagande betalas senast 10 dagar efter bokning via Swish eller Faktura. Bokning av eventet är bindande. Vid utebliven betalning blir kunden återbetalningsskyldig.

Avbokning. Anmälan till eventet är bindande. Bokningar som avser event med löppaket där guider, boende och andra kringkostnader ingår, har du möjlighet till kostnadsfri avbokning fram till och med 42 dagar före aktuellt startdatum, därefter debiteras hela kostnaden. Om du av någon anledning ej kan medverka på eventet (skada eller förhinder) vänligen kontakta först hemförsäkring och/eller kortförsäkring. Med avbokningsintyg från Running Venue brukar normalt 9 av 10 få ersättning av försäkringsbolag. Vi vill självklart vara flexibla och tillmötesgående men har ingen möjlighet att återbetala erlagd avgift vid avbokning kortare tid än 42 dagar innan startdatumet.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd. Vi rekommenderar alltid våra deltagare att på egen hand teckna lämplig reseförsäkring och avbeställningsskydd inför det aktuella eventet.

Skada. Vi rekommenderar att du tecknar lämplig hemförsäkring. Running Venue gör ingen återbetalning pga. skador. Vänligen se tidigare punkt om avbokning.

Ansvar. Samtliga deltagare deltar på egen risk. Det är deltagarens ansvar att kontrollera med läkare att man klarar att utsätta sig för fysisk ansträngning. Running Venue kan ej hållas ansvarig för skador deltagaren ådrar sig under eventet. Running Venue åtar sig inte eventuella ekonomiska påföljder av en skada som uppstått under eventet. Deltagaren är ansvarig att teckna egen försäkring för eventet om denne önskar vara försäkrad för skador. Running Venue kan heller inte ställas till ansvar om deltagaren på grund av bristande kondition eller andra personliga omständigheter inte klarar av att genomföra en viss aktivitet.

Överlåtelse. Deltagaren har rätt att överlåta sin plats till någon som uppfyller alla villkor för att få delta på eventet. Deltagaren måste meddela leverantören om överlåtelse samt fullständiga uppgifter för personen som deltagandet ska överlåtas till senast 14 dagar innan startdatumet. Detta görs till info@runningvenue.se. Byte av deltagare kan medföra direkta kostnader. Samtliga kostnader för namnändring, ombokning och/eller andra administrativa åtgärder debiteras deltagaren till fullo. Vänligen skriv aktuellt ”event” och “överlåtelse” i ämnet på e-mailet.

Inställd event. Yttre omständigheter, som till exempel dåligt väder, högt vatten, svåra förhållanden och andra oförutsägbara omständigheter, kan göra att aktiviteter eller hela eventet måste ändras eller ställas in. Programmet för eventet kan oavsett ändras och vi förbehåller oss rätten att ändra ledare, samt moment i det angivna programmet. Om eventet ställs in på grund av ovanstående eller för få anmälda deltagare, återbetalas hela anmälningsavgiften. Deltagare är inte berättigad till någon ytterligare ersättning.

Reklamation. Den som har anmärkningar beträffande eventet/aktiviteter/boende måste framföra dessa på plats i samband med att de uppstår eller direkt efter eventets avslut. Anmärkningar lämnas till personal från Running Venue på plats eller per e-mail till info@runningvenue.se.

I och med en bokning är genomförd medger kunden samtycke till insamling och behandling av personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR) samt att spara de angivna personuppgifterna. Uppgifterna inhämtas för administration och kommunikation angående bokningen. De kan också komma att användas för marknadskommunikation och verksamhetsutveckling hos leverantören.

Boka din plats

Öländska pärlor – v.19 2021

Deltagande betalas senast 10 dagar efter bokning via Swish eller Faktura. Bokning av eventet är bindande. Vid utebliven betalning blir kunden återbetalningsskyldig. Läs mer under våra bokningsvillkor.