Ottenby Challenge – v.11 2024

16 mars

Välkommen till Ölands sydspets och Ottenby med omnejd, en naturlig rastplats för flyttfåglar.

”Tänk dig att du är en fem gram tung kungsfågel som tittar ut mot havshorisonten. Något i kroppen drar dig stenhårt söderut, undan den bistra vinterkylan, men att korsa stora mörka vatten är en chansning på liv och död.”

Vår tur startar med att följa Karl X mur innan vi styr kosan mot Långe Jan som tornar upp sig i horisonten. Vi följer strandlinjen och fyren blir sakta men säkert större och större. Vi vänder norrut, igenom Ottenbylund, innan vi är framme där vi startade.

Lördagen den 16:e mars ges möjlighet att springa trail med guide i cirka tre timmar (drygt 15 km). Tempot blir lågt, dels för att terrängen kräver ett lägre tempo och dels för att löpningen ska passa alla deltagare. Under löpningen blir det frekventa stopp för att kunna uppleva naturfenomen, växt- och djurliv.

Mer information skickas ut till deltagarna direkt efter bokning, samt ytterligare ett mail några dagar innan turen.

  • Samling: Ottenby vandrarhem och camping (56.237704210547626, 16.45305680947926)
  • Tid: Löpturen startar 10:00
  • Kostnad: 200 kr som betalas när du bokar
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen.
Boka din plats

Ottenby Challenge – v.11 2024

Du kommer att erhålla en bekräftelse (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller med fakturauppgifter (går även att använda Epassi). Bokningen är bindande och betalningen ska vara gjord senast 14 dagar innan starten av eventet. Ytterligare praktisk information skickas ut senast 7 dagar innan eventet.