Penåsa challenge – v.46 2024

16 november

Lördagen den 16 november ger vi oss ut på alvaret för att avverka 19 km terränglöpning. Från startplatsen bär det söderut i obanad terräng innan vi hittar en gammal väg i väst-ostlig riktning. Där svänger vi 90 grader mot väst till vi når mittmuren, vilken vi följer rakt norrut i många kilometrar. Nu börjar solen stå lågt, så vi följer en led tillbaka till startplatsen.

Det blir terränglöpning för hela slanten, en del på stig, men största delen helt obanat. Turen är 19 km och kommer tar drygt 3 timmar, alltså lagom till solen går ner… Tempot blir lågt och utrymme för pauser ges kontinuerligt för att kunna uppleva naturfenomen, växt- och djurliv och historia.

  • Se ett klipp från delar av sträckningen…

Så lördagen 16 november ses vi i Penåsa för riktig äventyrslöpning

  • Samling: Parkeringsplatsen i Penåsa (56.443198, 16.465452)
  • Tid: Löpturen startar 10:00
  • Kostnad: 200 kr som betalas när du bokar
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen.
  • Info till Länsstyrelsen i Kalmar län: Nej, vi kommer inte springa i naturreservat väster om mittmuren.
Boka din plats

Penåsa challenge - v.46 2024

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 3 dagar innan genomförande av tjänsten. Du kan även välja betalningsalternativet Epassi som även detta ska betalas senast 3 dagar innan löpturen.