Skåneleden, Jällabjer och Natthall – v.31 2021

7 augusti

OBS! Denna löptur går i Skåne, längs delar av Skåneleden 3. Här färdas vi på spänger genom sumpskogar och längs stigar över betesmarker och lövskogsklädda backar. Turen bjuder på geologisk vederkvickelse och extraordinära naturupplevelser i form av vulkanrester och Skånes största enskog. Vi hoppar på och följer Tjörnarparens yttersta bansträckning några km innan vi vänder tillbaka.

Tjörnarparen är ett traillopp i de fantastiskt vackra mellanskånska skogarna, genom storskog, över vulkaner, på spångar, där man klaffsar i lera och sprintar längs singletrack-stigar.”

Vår sträckning består till att börja med av 5 km traillöpning innan vi får avverka 1 km på asfalt innan det blir ytterligare 4 km trail. Därefter har vi ytterligare 3,5 km asfaltslöpning innan vi avslutar med lika mycket skogslöpning. “Skodon efter person”

Lördagen den 7:e augusti ges möjlighet att springa trail med guide i knappt 3 timmar (ca: 17 km) längs Skåneleden och några avstickare. Tempot blir lågt, dels för att terrängen kräver ett lägre tempo och dels för att löpningen ska passa alla deltagare. Under löpningen blir det frekventa stopp för att kunna hämta andan, fylla på vätska och energi samt uppleva sevärdheter.

För den nyfikne är här ett klipp från delar av turen…

Mer information skickas ut till deltagarna direkt efter bokning, samt ytterligare ett mail några dagar innan turen.

  • Samling: Jällabjers västra parkering (56.010618, 13.311224) (se karta)
  • Tid: Löpturen startar 10:00
  • Kostnad: 80 kr som betalas vid bokningen
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen.
Boka din plats

Skåneleden, Jällabjer och Natthall

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 10 dagar efter bokningen samt senast 7 dagar innan genomförande av tjänsten.