Södra Öland – v.19 2021

15 maj

Stora Alvaret på södra Öland är ett av världens mest säregna kulturlandskap – mäktigt, ödsligt och svindlande vackert i en märklig kombination. Flertusenåriga betestraditioner och de tunna jordarna på kalkberggrunden har skapat förutsättningar för ett mycket speciellt växt och djurliv.

Lördagen den 15:e maj ges möjlighet att springa utmanande terränglöpning med guide i drygt sex timmar. Tempot blir lågt, dels för att terrängen kräver ett lägre tempo och dels för att löpningen ska passa alla deltagare. Under löpningen blir det frekventa stopp för att kunna uppleva naturfenomen, växt- och djurliv.

Mer information skickas ut till deltagarna direkt efter bokning, samt ytterligare ett mail några dagar innan turen. Löpturen ingår även i eventet Öländska pärlor. Observera, om du bokar denna löptur genom Ölandska pärlor (samtliga fyra löpturer) ingår en lättare lunch under löpturen.

Ett filmklipp från Södra Öland kommer här

  • Samling: Vickleby kyrka (56.576952, 16.461141)
  • Tid: Löpturen startar 09:00
  • Kostnad: 150 kr som betalas när du bokar
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen.
Boka din plats

Södra Öland

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 10 dagar efter bokningen samt senast 7 dagar innan genomförande av tjänsten.