Solhöjd – v.50 2022

17 december

“Getstadsåsen är en tydlig ås som man ser öster om vägen när man närmar sig Borgholm från söder. Den är 10 m hög och närmare 4 km lång. På åsen ser man ett ensamt hus vid Solhöjd. Åsens uppkomst och bildning har länge diskuterats. Genom bland annat djupborrningar har man kommit fram till att det troligen rör sig om en berggrundsskålla, som överlagrats av en kappa av svallgrus.” Källa: alltpaoland.se

Lördagen den 17:e december ges möjlighet att springa med guide i två till tre timmar (15 km) på Getstadsåsen. Tempot blir lågt, dels för att terrängen kräver ett lägre tempo och dels för att löpningen ska passa alla deltagare. Under löpningen blir det frekventa stopp för att kunna uppleva naturfenomen, växt- och djurliv.

Mer information skickas ut till deltagarna direkt efter bokning, samt ytterligare ett mail några dagar innan turen.

  • Samling: Parkeringsplatsen vid Borgholms slottsruin (56.870134, 16.647223)
  • Tid: Löpturen startar 11:00
  • Kostnad: 150 kr som betalas när du bokar
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen.
Boka din plats

Solhöjd- v.50 2022

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 3 dagar innan genomförande av tjänsten. Väljer du betalningsalternativet Epassi genomför du betalningen på plats.