Tvärs över ön – v.30 2023

29 juli

Stora Alvaret på södra Öland är ett av världens mest säregna kulturlandskap – mäktigt, ödsligt och svindlande vackert i en märklig kombination. Flertusenåriga betestraditioner och de tunna jordarna på kalkberggrunden har skapat förutsättningar för ett mycket speciellt växt och djurliv.

Lördagen den 29 juli ges möjlighet att springa utmanande terränglöpning med guide i cirka sex timmar 34 km (det går att göra turen 26 km om man hoppar på/av vid Vickleby kyrka). Vi tar oss från västra sidan till Sandby borg på östra sidan och tillbaka. Du har där efter möjlighet att checka av att du sprungit tvärs över Öland (på bredaste stället),

Tempot blir lågt, dels för att terrängen kräver ett lägre tempo och dels för att löpningen ska passa alla deltagare. Under löpningen blir det frekventa stopp för att kunna uppleva naturfenomen, växt- och djurliv.

Mer information skickas ut till deltagarna direkt efter bokning, samt ytterligare ett mail några dagar innan turen. Det ingår en lättare lunch under löpturen.

Ett filmklipp från Södra Öland kommer här

  • Samling: Parkeringsplatsen Beijershamn (56.586416407597, 16.41447051274551)
  • Tid: Löpturen startar 09:00
  • Kostnad: 250 kr som betalas när du bokar
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen (förutom en lättare lunch efter drygt halva turen).
  • Info till Länsstyrelsen i Kalmar län: Vi kryssar galant mellan naturreservaten.
Boka din plats

Tvärs över ön – v.30 2023

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 3 dagar innan genomförande av tjänsten. Du kan även välja betalningsalternativet Epassi som även detta ska betalas senast 3 dagar innan löpturen.