Två vulkaner – v.31 2024

3 augusti

OBS! Denna löptur går i Skåne, längs delar av Skåneleden 3. Två vulkaner heter turen och innebär att vi besöker både Jällabjer och Allarps bjer. Här färdas vi på både spänger genom sumpskogar och längs stigar över betesmarker och lövskogsklädda backar samt på grus- och asfaltsvägar. Turen bjuder på geologisk vederkvickelse och extraordinära naturupplevelser i form av vulkanrester, Skånes största eneskog och magnifika utsiktsplatser.

Vår tur består cirka 10 km traillöpning, 13 km grusvägar och resten av asfaltslöpning, så ”skodon efter person” gäller.

Lördagen den 3:e augusti ges det alltså möjlighet till upplevelselöpning med guide i cirka 5 timmar (ca: 27 km) längs bitar av Skåneleden och några avstickare. Tempot blir lågt, dels för att terrängen kräver ett lägre tempo och dels för att löpningen ska passa alla deltagare. Under löpningen blir det frekventa stopp för att kunna hämta andan, fylla på vätska och energi samt uppleva sevärdheter.

För den nyfikne är här ett klipp och ett klipp till från delar av turen…

Mer information skickas ut till deltagarna direkt efter bokning, samt ytterligare ett mail några dagar innan turen.

  • Samling: Jällabjers södra parkering (56.00247898306663, 13.328372321528063) (se karta)
  • Tid: Löpturen startar 09:00
  • Kostnad: 200 kr som betalas vid bokningen
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen.
Boka din plats

Två vulkaner – v.31 2024

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 3 dagar innan genomförande av tjänsten. Du kan även välja betalningsalternativet Epassi som även detta ska betalas senast 3 dagar innan löpturen.