Tvärs över ön – v.34 2022

27 augusti

Stora Alvaret på södra Öland är ett av världens mest säregna kulturlandskap – mäktigt, ödsligt och svindlande vackert i en märklig kombination. Flertusenåriga betestraditioner och de tunna jordarna på kalkberggrunden har skapat förutsättningar för ett mycket speciellt växt och djurliv.

Lördagen den 27 augusti ges möjlighet att springa utmanande terränglöpning med guide i drygt sex timmar. Vi tar oss från strandkanten på västra sidan till Sandby borg på östra sidan och tillbaka. Du kan då checka av att du sprungit tvärs över Öland (på bredaste stället),

Tempot blir lågt, dels för att terrängen kräver ett lägre tempo och dels för att löpningen ska passa alla deltagare. Under löpningen blir det frekventa stopp för att kunna uppleva naturfenomen, växt- och djurliv.

Mer information skickas ut till deltagarna direkt efter bokning, samt ytterligare ett mail några dagar innan turen. Det ingår en lättare lunch under löpturen.

Ett filmklipp från Södra Öland kommer här

  • Samling: Parkeringsplatsen i Beijershamn (56.586557, 16.413445)
  • Tid: Löpturen startar 09:00
  • Kostnad: 250 kr som betalas när du bokar
  • Viktigt: Du behöver vara självförsörjande med vatten och energi under turen (förutom en lättare lunch).
Boka din plats

Tvärs över ön – v.28 2022

Du kommer att erhålla ett bekräftelsemail (inom 48 timmar) till den angivna e-postadressen med antingen ett nummer för Swishbetalning eller en faktura. Bokningen är bindande och betalningen ska inkomma till leverantören senast 10 dagar efter bokningen samt senast 7 dagar innan genomförande av tjänsten.